Rugby: CSS 2 Baia Mare a câştigat finala DNJ U18

Pe stadionul „Florea Dumitrache” din Bucureşti au avut loc finalele Diviziei Naţionale de Juniori U 18, titlul de campioană revenind echipei CSS 2 Baia Mare, după victoria în faţa celor de la Dinamo Bucureşti, medaliile de bronz intrând în posesia Universităţii Cluj după o partidă dramatică cu CSS Bârlad.

Finala Diviziei Naţionale de Juniori U 18, dintre CSS 2 Baia Mare şi Dinamo Bucureşti, a început cu alb-roşii în ofensivă, fapt care a dus la deschiderea scorului prin lovitura de pedeapsă concretizată de Andrei Dinu. Replica băimărenilor a venit imediat şi centrul Codrin Bercu a marcat două încercări în urma unor acţiuni în viteză ale liniei de treisferturi, una transformată de Luca Nichitean. Acelaşi Luca Nichitean a majorat ecartul din lovitură de pedeapsă, însă maramureşenii au rămas în inferioritate numerică şi Dinamo a revenit în joc. Mugur Costea a finalizat efortul colectiv după un mol de margine, eseu transformat de Mădălin Vintilă care apoi a mai punctat dintr-o penalitate, astfel că la pauza CSS 2 Baia Mare conducea cu 15-13.

După reluare, Luca Nichitean a recuperat un balon bâlbâit de dinamovişti şi a marcat un eseu la centru, pe care l-a transformat, iar Dinamo s-a văzut nevoită să alerge din nou pentru refacerea diferenţei de scor, reuşind doar o lovitură de pedeapsă prin Mădălin Vintilă. Cel mai bun jucător de pe teren, centrul băimărenilor Codrin Bercu a dat verdictul final, reuşind hat-trick-ul după o cursă în care a fost de neoprit de către defensiva bucureştenilor, CSS 2 Baia Mare impunâdu-se cu rezultatul de 29-16 pentru a cuceri astfel titlul de campioană a Diviziei Naţionale de Juniori U18.

În finala locurilor 3-4 s-au întâlnit Universitatea Cluj şi CSS Bârlad. Bârlădenii au condus la pauză cu 19-0, trei eseuri avându-i ca autori pe jucâtorii Petru Azoiţei, Vlad Vişan şi Dănut Botezatu, un avantaj care s-a dovedit a fi insuficient pentru cucerirea medaliilor de bronz. Universitatea Cluj a dominat autoritar partea secundă şi a revenit cu eseurile lui Rareş Oprea , Oscar Ivănuş şi Ionuţ Bârsan, lovitura de graţie venind la ultima fază a partidei din piciorul flankerului Tudor Legean al cărui dropgol a stabilit învingătoarea. Universitatea Cluj s-a impus cu rezultatul de 25-24 şi a ocupat poziţia a treia în cadrul DNJ U18.