Volei feminin: Înfrângere în Divizia Junioare, două victorii la turneul de Speranţe

Duminică, 22 ianuarie, de la ora 11:30, în sala de sport a Şcolii nr. 4 (Avram Iancu), CSS 2 CNE Baia Mare a disputat partida cu LPS Cluj din cadrul etapei a şaptea a CN Divizia Junioare – Seria H. A fost un meci strâns împotriva liderului seriei, clujencele adjudecându-şi victoria cu 3-2 după ce au câştigat tie-break-ul cu 15-8. Celălalt meci al etapei, CSS Turda – LPS Bihorul Oradea, a fost amânat şi se va disputa pe 15 februarie.

Cu trei etape înaintea încheierii Fazei I a Campionatului Naţional – Divizia Junioare , echipa CSS 2 CNE Baia Mare, antrenată de prof. Sorin Vişovan, ocupă poziţia a doua în clasamentul seriei H cu 13 puncte – vezi clasamentul complet.  În faza semifinală a campionatului naţional se vor califica primele trei clasate din fiecare serie.

Sâmbătă şi duminică, la Bistriţa, s-a desfăşurat cel de al patrulea turneu al CN de volei feminin – Divizia Speranţe, seria N.
CSS 2 Baia Mare a retras o echipă din campionat, CSS2 CNE Baia Mare (1), care nu mai avea şanse de calificare la turneul semifinal. Echipa CSS2 CNE Baia Mare (2), antrenată de prof. Mircea Spătăcean, a câştigat ambele meciuri la Bistriţa, reuşind să învingă liderul seriei, CSM Power Volleyball Baia Mare, echipă care până acum câştigase toate meciurile cu 3-0.

Rezultate înregistrate:

CSM Power Volleyball Baia Mare – ACS Bistrita 3-0
CSS2 CNE Baia Mare (2) – ACS Bistrita 3-0
CSS2 CNE Baia Mare (2) – CSM Power Volleyball Baia Mare 3-2

CSS2 CNE Baia Mare (2) încheie Faza I a campionatului pe locul 2 al seriei N. În faza semifinală se califică echipele clasate pe primul loc în cele 13 serii și cele mai bune 11 echipe de pe locul doi. Cu doar 3 meciuri pierdute în Faza I, CSS2 CNE Baia Mare (2) este probabil calificată în faza semifinală, dar aşteptăm confirmarea oficială pe site-ul Federaţiei Române de Volei, după ce se va disputa cel de al cincilea turneu în grupele în care au fost înscrise cinci echipe.

La sfârşitul acestei săptămâni se vor relua şi campionatele naţionale Divizia Cadete şi Divizia Minivolei, vom reveni cu detalii în zilele următoare.

foto: echipa de volei feminin Junioare a CSS 2 Baia Mare